miercuri, 31 martie 2010

Metode de detoxifiere


Curatarea intestinului gros

Majoritatea produselor toxice din organism sunt eliminate prin aparatul renal si intestinul gros. Intestinul gros prezinta o flora microbiana ce produce, printre altele vitaminele K si B12. Distrugerea florei va atrage instalarea starii inflamatorii, anemia si aparitia microhemoragiilor. Daca aceasta flora este distrusa, toxinele, in loc sa fie eliminate din corp, vor patrunde in sange, intoxicand celulele.

Se recomanda curatarea intestinului gros pe parcursul a 5 saptamani(cu o singura posibilitate de repetare pe an), dupa urmatoarea schema:
In 2l de apa fiarta si racita, se dizolva o lingura cu sare de lamaie. Este indicat ca tratamentul sa se faca dimineata, intre orele 5-7 sau seara, inainte de culcare. Cei 2l de apa fiarta amestecata cu sare de lamaie, se vor bea inghititura cu inghititura, pe parcursul a 1-2 ore, dupa urmatoarea schema: 

-in prima saptamana ( in fiecare zi)
-in a 2-a saptamana (o zi da, una nu)
-in a 3-a saptamana (o zi da, una nu)
-in a 4-a saptamana (o zi da, una nu)
-in a 5-a saptamana (o data pe saptamana)

In aceasta perioada, se va manca regulat, dar fara carne si lactate. De asemenea sunt indicate microclismele cu ceai de pojarnita si tataneasa sau musetel, insa nu trebuie sa se abuzez, deoarece se pot produce traumatisme ano-rectale.

Curatarea ficatului
 
Datorita multiplelor si importantelor functii pe care le are, ficatul este considerat “laboratorul organismului”. Cura de detoxifiere a ficatului este recomandata mai ales oamenilor bolnavi, cel putin o data pe an si maxim de 4 ori. Curatarea ficatului va fi facuta intotdeauna dupa curatarea intestinului. Ficatul trebuia pregatit prin consumul exclusiv al alimentelor vegetariene si un regim ordonat de viata.

In prima zi : clisma evacuatorie, fara a manca nimic, dar se poate bea suc de mere , in cantitatea dorita.
In a 2-a zi : la fel
In a 3-a zi : ca si in primele doua, insa sucul de mere se bea pana la ora 19, cand se aplica pe regiunea ficatului o sticla cu apa calda infasurata intr-un prosop. Apoi, din 15 in 15 minute, se iau cate 3 linguri de ulei de masline si imediat 3 linguri de suc de lamaie, timp de 2 ore, pana la orele 21, cand se ia de pe regiunea ficatului si sticla. Eliminarea toxinelor si a pietrelor are loc in timpul a 3 proceduri consecutive. Dupa eliminarea toxinelor si a pietrelor, se va face o clisma si se ia un pranz usor: o ceasca cu orez sau fructe, iar peste 12 ore se mai face o clisma.
Timp de o saptamana, se recomanda un regim strict vegetarian. In primul an procedura se repeta de 4 ori, ulterior o singura data pe an.

 Curatarea rinichilor

Curatarea rinichilor se face pe parcusrul unei saptamani, vara, si se poate repeta dupa 2-3 saptamani.In aceasta perioada se vor consuma numai pepeni si paine neagra. Este indicat sa se efectueze curatarea rinichilor in faza lor de bioritm, intre 2 si 3 noaptea, cand se face o baie fierbinte si se consuma pepeni cu paine.

Curatati-va rinichii cu 1 leu

Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta?  Este foarte simplu.
Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider. Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!

Curatarea articulatiilor

Curatarea articulatiilor ajuta la eliminarea sarurilor si a depunerilor din articulatii (frecvente in spondiloze, artroze, poliartroze, etc). Curatarea articulatiilor se face obligatoriu dupa curatarea intestinelor.
5 grame frunze de dafin se pun in 300 ml apa si se fierb 5 min, apoi se pun pentru 3-4 ore intr-un termos. Acest continut va fi baut cu ingitituri mici pe parcursul a 12 ore. Procedura se repeta timp de 3 zile consecutiv, iar peste o saptamana se poate repeta. In primul an procedura se va repeta de 4 ori pe trimestru, apoi o data pe an.

Curatarea limfei

Pentru curatarea limfei, se folosesc:
900 ml suc de grepfrut:
200 ml suc de portocale;
200 ml suc de lamaie;
2 litri apa decongelata.

Dimineata, se pregatesc 100 ml apa decongelata care se amaesteca cu o lingura de sare si se beau pe somacul gol. Imediat se face o baie sau un dus fierbinte.Dupa baie, din 30 in 30 min, se beau cate 100 ml din sucurile amestecate cu apa decongelata. Procedura se repeta 3 zile la rand. Apa decongelata se obtine astfel : se pun la congelator 2l de apa la inghetat, apoi se dezgheata si se consuma.

Curatarea vaselor (artere, vene)

Pentru curatarea vaselor, sunt necesare urmatoarele: un pahar de seminte de marar, 2 linguri valeriana (radacina maruntita) si 2 pahare de miere naturala. Toate acestea se amesteca, se pun intr-un termos si peste ele se toarna pana la 2 litri de apa clocotita, se pastreaza 24 ore in termos, apoi se strecoara si se ia o lingura din 30 in 30 minute.


Curatarea sangelui

In fiecare zi se va face un amestec din : 2 lingurite de otet de mere amestecate intr-un pahar cu apa. Procedeul nu poate fi aplicat bolnavilor cu gastrita hiperacida si celor ulcerosi.
De un real folos pentru curatarea sangelui si revitalizarea intregului organism , se dovedeste a fi, inlocuirea unei mase pe zi cu un regim de cruditati (salate de legume si fructe proaspete) sau aplicarea acestui regim alimentar o zi pe saptamana.
Vascul este foarte recomandat in tulburarile cardiace, hemostazice, redreseaza tensiunea arteriala.Vascul se pregateste doar ca extract rece: 1-2 lingurite de vasc maruntit se pun in 250 ml apa rece si se lasa pana a doua zi, cand preparatul se incalzeste usor, se strecoara si se bea in 2-3 reprize cu inghitituri mici. 
Leurda este una dintre cele mai depurative plante, curata sangele, combate arteroscleroza.
Tinctura de nuci verzi curata sangele si il subtiaza.
Papadia fluidifica sangele si are rol depurativ.
Rostopasca are rol hematopoetic si depurativ.

Un comentariu:

  1. Foarte bune sfaturile din articolul de mai sus. Detoxifierea organismului e esentiala pentru mentinerea sanatatii intregului trup!Din aceasta cauza trebuie sa fim atenti la alimentatia noastra si la stilul nostru de viata.

    RăspundețiȘtergere