miercuri, 19 mai 2010

Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur?





Daca simtiti o durere severa in piept ce iradiaza in brat si/sau maxilar este posibil sa suferiti un infarct. 

O persoana careia inima ii bate necorespunzator are doar 10 secunde la dispozitie inainte de a-si pierde cunostinta.Ce puteti face in acest caz, daca sunteti singuri? Cum va puteti resuscita singuri?


Nu intrati in panica si incepeti sa tusesti repetat cu putere. Inspirati adanc inaintea fiecarei reprize de tuse. Tusea  trebuie sa fie adanca si prelungita, ca si cum ati dori sa eliminati secretiile din adancul plamanilor. Inspiratia adanca si o repriza de tuse trebuie repetate la fiecare 2 secunde, fara pauza, pana soseste ajutorul sau simtiti ca inima incepe sa bata normal din nou.


Inspiratia adanca aduce oxigen in plamani iar miscarile de tuse comprima cordul si fac sangele sa circule. Presiunea exercitata astfel inimii o ajuta sa-si revina la ritmul normal. In acest fel victimele unui atac de cord ar putea ajunge pana la spital.

Transmiteti mai departe aceasta informatie ce ar putea salva vietile multor oameni. Nu va ganditi ca nu sunteti predispus la un infarct daca aveti 25-30 de ani. Din cauza schimbarilor produse in stilul de viata de azi, atacul de cord apare la toate grupele de varsta.




Un comentariu:

  1. Exista si acele atacuri(de cord)mute,in care omul nu simte durerea dar efectiv simte colapsul,o ameteala puternica.In acest caz se va musca puternic varful degetului mic cu dintii.Astfel,se deblocheaza meridianul inimii!Energia isi reia traseul normal.Se face si un masaj usor sau automasaj in zona sternului,in sesnsul acelor de ceas.Este indicat a se consuma ceai de paducel seara la culcare.Acesta normalizeaza tensiunea in diferent daca persoana este hipo dau hipertensiva.

    RăspundețiȘtergere